Mindfulness workshop leerkracht

In het Energiecafé is iedere leerkracht welkom!

Waarom voor de leerkracht

Ik heb een tijd als leerkracht in het  VO en MBO gewerkt en ook in mijn huidige werk als trainer in het onderwijs vallen mij dingen op. 

gechargeerd gezegd;

Het profiel van de leraar: Als leerkracht heb je vaak een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je makkelijk benaderbaar, betrokken en wil je graag je leerlingen iets meegeven. Controle hebben vind je prettig en je geeft graag een perfecte les. Je bent proactief en een bezig bijtje, altijd wel druk met nakijken, lessen voorbereiden of andere onderwijsgerelateerde taken.

Prachtige kwaliteiten, toch kunnen ze ook tegen je werken. Je ervaart stress, omdat je het lastig vindt om los te laten. Daarnaast geef je vaak veel aan anderen, maar vergeet je jezelf. Dit kost energie. 

Door mindfulness in je dagelijks leven toe te passen, leer je omgaan met stress. Je stapt uit je hoofd en komt meer in contact met je lijf. Door meer inzicht te krijgen in gedachten en gevoelens en hier op een afstand naar te kijken kan je loskomen en krijg je meer ruimte om een keuze te maken, bijv.; Loslaten dat je het altijd perfect moet doen. Daarnaast ga je beter voor jezelf zorgen en ervaar je meer compassie. 

Handig voor thuis en ook in de klas. 

Inhoud mindfulness workshop

Op een laagdrempelige manier kennismaken met mindfulness. Dat kan met deze  “mindfulness workshop”  van het Energiecafé. 

In deze 1,5 uur durende workshop maak je kennis met mindfulness en kun je ervaren wat het voor jou kan betekenen.  Er wordt een korte introductie gegeven in de basisprincipes van mindfulness en misvattingen over mindfulness worden aangekaart. Daarnaast beoefenen we mindfulness en worden praktische tools aangeboden om in je dagelijks leven en in de klas in te zetten.  

Mocht het na de workshop naar meer smaken, dan biedt Energiecafé ook op locatie een 6 weekse mindfulness op de werkvloer cursus aan, of een 8 weekse mindfulness training in Scheveningen.

Veelgestelde vragen

Wat kan een mindfulness workshop op de werkvloer opleveren?
Deze workshop laat je kennis maken met mindfulness. Naast een introductie in de theorie van mindfulness wordt ook geoefend met oefeningen uit de 8 weekse mindfulnesstraining en ga je naar huis met praktische handvatten om mindfulness in je leven te integreren. Daarnaast word je enthousiast gemaakt om mindfulness in te zetten op de werkvloer.
Wat zijn de kosten van een mindfulness workshop op de werkvloer?
De kosten voor deze workshop is in overleg. v.a. 500 euro excl. btw
Wat zijn de voordelen van mindfulness op de werkvloer ?
Mindfulness = aandacht. Door aandacht te trainen ervaar je minder stress, en zal je focus ook verbeteren. Daarnaast krijg je door meer bewustzijn meer ruimte in je hoofd, waardoor creativiteit verbetert. vriendelijkheid neemt toe voor jezelf en ook voor anderen. Verbinding op de werkvloer verbetert hierdoor ook.

"alles wat je aandacht geeft groeit”

- Allan Lokos -