Mindfulness workshop leerkracht

In het Energiecafé is iedere leerkracht welkom!

Actueel

Mindfulness workshop

Kennismaken met mindfulness op een laagdrempelige manier

Maandagavond: 11 sept 2023 19.30u-21.00u

Locatie: Keizerstraat, Scheveningen

Kosten: 25 euro

Als je besluit om mee te doen aan de 8 weekse mindfulness training, worden de kosten van de workshop in mindering gebracht op het cursusgeld.

 

Inschrijving is nu open!Een laagdrempelige oefening voor in de klas om te oefenen met aandacht en om rust in de klas te creëren.

Waarom voor de leerkracht

Ik heb een tijd als leerkracht in het  VO en MBO gewerkt en ook in mijn huidige werk als trainer in het onderwijs vallen mij dingen op. 

Even generaliserend gezegd (ik herken mij erin); het profiel van de leraar: Als leerkracht heb je vaak een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je makkelijk benaderbaar, betrokken en wil je graag je leerlingen iets meegeven. Ook vind je het fijn om de touwtjes in handen te hebben, geef je graag de perfecte les en heb je altijd wel iets te doen, zoals lessen voorbereiden of werken aan jaartaken. 

Prachtige kwaliteiten, toch kunnen ze ook tegen je werken. Je ervaart stress, omdat je het lastig vindt om los te laten. Daarnaast geef je vaak veel aan anderen, maar vergeet je jezelf. Dit kost energie. 

Door mindfulness in je dagelijks leven toe te passen, leer je omgaan met stress. Je stapt uit je hoofd en komt meer in contact met je lijf. Door meer inzicht te krijgen in gedachten en gevoelens en hier op een afstand naar te kijken kan je loskomen en krijg je meer ruimte om een keuze te maken, bijv.; Loslaten dat je het altijd perfect moet doen. Daarnaast ga je beter voor jezelf zorgen en ervaar je meer compassie. 

Handig voor thuis en ook in de klas. 

Inhoud mindfulness workshop

Op een laagdrempelige manier kennismaken met mindfulness. Dat kan met deze  “mindfulness workshop”  van het Energiecafé. 

In deze 1,5 uur durende workshop maak je kennis met mindfulness en kun je ervaren wat het voor jou kan betekenen.  Er wordt een korte introductie gegeven in de basisprincipes van mindfulness en misvattingen over mindfulness worden aangekaart. Daarnaast beoefenen we mindfulness en worden praktische tools aangeboden om in je dagelijks leven en in de klas in te zetten.  

Mocht het na de workshop naar meer smaken, dan biedt Energiecafé ook regelmatig 8 weekse mindfulness trainingen aan, kijk hiervoor in de agenda.

Wanneer je uiteindelijk besluit om mee te doen aan deze 8 weekse cursus, dan worden de kosten voor deze “proeverij” (25 euro) in mindering gebracht op het cursusgeld. 

Veelgestelde vragen

Wat kan een mindfulness workshop mij brengen?
Deze workshop laat je kennis maken met mindfulness. Naast een introductie in de theorie van mindfulness wordt ook geoefend met oefeningen uit de 8 weekse mindfulnesstraining en ga je naar huis met praktische handvatten om mindfulness in je leven te integreren.
Wat zijn de kosten van een mindfulness workshop?
De kosten voor deze workshop bedragen 25 euro. Deze worden bij het besluit om de 8 weekse mindfulnesstraining te volgen in mindering gebracht op het cursusgeld van de 8 weekse.
Wat zijn de voordelen van mindfulness ?
Mindfulness = aandacht. Door aandacht te trainen ervaar je minder stress, en zal je focus ook verbeteren. Daarnaast krijg je door meer bewustzijn meer ruimte in je hoofd en zit je meer in je lijf. Zelfzorg is onlosmakelijk verbonden met mindfulness. Je gaat beter voor jezelf zorgen, wordt vriendelijk voor jezelf en anderen.

"alles wat je aandacht geeft groeit”

- Allan Lokos -