Mindfulness workshop

In het Energiecafé is iedereen welkom!

Mindfulness workshop

Deze workshop mindfulness sluit aan bij het MKB. Je leert meer over het gedachtegoed van mindfulness en ook hoe je het kan inzetten op de werkvloer. Een mooie inleiding voor teams die meer creativiteit, verbinding en effectiviteit wensen op de werkvloer en minder stress.  

De inhoud van de workshop

  • Achtergrond en basis van mindfulness
  • Hoe is het met jouw aandacht?
  • Formele mindfulness oefening
  • Informele mindfulness oefening
  • Meer aandacht/bewustwording voor jezelf en anderen
  • Tools om mindfulness toe te passen in de praktijk
 
 

Als je terugdenkt aan de ochtend, kan je dan nog terughalen welke gedachte je had toen je wakker werd? Hoe het voelde om onder de douche te staan? En als je ontbeten hebt, kan je dan nog de geur en de smaak van je ontbijt terughalen? Was er een bepaalde stemming toen je de deur uit ging naar je werk?

Zo een aantal vragen waar je vaak geen antwoord op hebt. Jij bent niet de enige die deze bewustwording mist. Veelal functioneren we op de automatische piloot.  Zeker ook handig, maar ook zonde omdat we daardoor plezier en beleving missen. Daarnaast kan je keuzes maken die niet helpend voor je zijn.

Wanneer je met aandacht in het moment leeft, word je bewuster van wat je nodig hebt, krijg je meer focus en kan je keuzes maken die op dat moment passend zijn. Dit werkt stress verlagend. Er ontstaat ruimte voor creativiteit en effectiviteit en verbinding.

Het volgen van deze workshop geeft je praktische tools voor op de werkvloer en thuis waardoor je direct mindfulness kan toepassen in je dagelijks leven. Door deze workshop samen met je collega’s te ervaren, werk je aan de verbinding van het team.

Open minded

"You cannot control the results, only your actions.”

- Allan Lokos -