Omarmen van het onbekende

In het Energiecafé is iedereen welkom!

Niet weten & mindfulness

Mindfulness is nauw verbonden met het concept van “niet weten.” Het gaat om het leven in het huidige moment, zonder te proberen de toekomst te voorspellen of te beheersen. Wanneer we rusten in het “niet weten,” staan we toe dat we niet weten wat er morgen gaat gebeuren. Welke gedachten we straks zullen hebben, hoe de toekomst eruitziet, of welk geluid we dadelijk zullen horen. Het gaat erom te accepteren dat we in het nu niet weten in welke gemoedstoestand we morgen zullen zijn.

Het vinden van rust in het “niet weten” is een vorm van vertrouwen. Het betekent vertrouwen hebben in onszelf, in onze veerkracht en ons vermogen om met het onbekende om te gaan. Het betekent ook vertrouwen hebben in het leven en in het idee dat alles uiteindelijk op zijn plaats zal vallen, zelfs als we niet precies weten hoe.

tips om vrienden te worden met het onbekende

Hier zijn enkele tips om te beginnen met het omarmen van het “niet weten” in je leven:

  1. Oefen mindfulness meditatie: Maak dagelijks tijd vrij om te mediteren, zelfs al is het maar voor een paar minuten. Focus op je ademhaling en laat gedachten en gevoelens komen en gaan zonder eraan vast te houden.
  2. Wees nieuwsgierig: Probeer een open houding aan te nemen en benader het onbekende met nieuwsgierigheid. in plaats van je te laten leiden door angst en onzekerheid.
  3. Oefen acceptatie: Leer om te accepteren dat je niet altijd alles kunt weten of controleren. Accepteer dat het leven onvoorspelbaar is en omarm de veranderingen die hiermee gepaard gaan.
  4. Vertrouw op jezelf: Bouw aan je zelfvertrouwen en geloof in je eigen veerkracht en vermogen om met onzekerheid om te gaan. Versterk dit vertrouwen door je successen te vieren en jezelf te herinneren aan eerdere momenten waarop je met succes het onbekende hebt overwonnen.
  5. Wees mild voor jezelf: Wanneer je merkt dat je je zorgen maakt over het onbekende of je overweldigd voelt, herinner jezelf er dan aan dat het normaal is om je zo te voelen. Wees vriendelijk voor jezelf en geef jezelf de ruimte om te groeien en te leren.
  6. Blijf flexibel: Probeer flexibel te zijn in je denken en open te staan voor nieuwe ideeën en perspectieven. Dit kan je helpen om beter om te gaan met het onbekende en om nieuwe kansen en mogelijkheden te ontdekken.

 

Door het beoefenen van mindfulness en het omarmen van het “niet weten” kunnen we leren om meer vertrouwen te hebben in onszelf en in het leven. Dit kan ons helpen om innerlijke rust te vinden en een groter gevoel van vrijheid en voldoening te ervaren.

Laat het onbekende niet langer een bron van angst en onrust zijn. Kies ervoor om het te omarmen als een kans voor groei, ontwikkeling en zelfontdekking. en ontdek hoe je het “niet weten” kunt transformeren in een krachtig hulpmiddel voor innerlijke rust en geluk.

shape2

“Er is slechts 1 ding die een droom onmogelijk maakt: de angst om te falen.”

- Paul Coulho -