Mindfulness training

In het Energiecafé is iedereen welkom!

Actueel

Aanmelden voor de mindfulness training

Geef je nu op voor de 8-weekse Mindfulness Training

Maandagavond: 23 september 2024 19.30u

Locatie: Keizerstraat, Scheveningen

Kosten: 495 euro (check vergoeding zorgverzekeraar)

Inschrijving is nu open!

Mindfulness training

Zit je hoofd vol, heb je te maken met stress, heb je moeite met de balans in je leven  en is je zelfzorg wat naar de achtergrond geschoven.  Zou je wel wat tools willen krijgen om anders om te gaan met dingen die op je pad komen en gebeurtenissen op een andere manier willen beleven. Tools om niet geleefd te worden, maar het leven te nemen zoals het komt. Dan kan een mindfulness training een goede zet zijn. Ik kan je deze tools leren, als je er zelf ook aandacht aan wil geven.

Op een luchtige, energieke en duidelijke manier begeleid ik je door deze 8 weken, zodat je na de training kan surfen op de golven van het leven.

“Marie-Claire zorgt voor een sfeer  van vertrouwen en openheid. Alles  mag er zijn. Niks is gek! Door haar energieke uitstraling, raak je aangehaakt en enthousiast. Ze geeft de training op een luchtige wijze waar ruimte is voor grapjes. Bij mindfulness denk je al snel aan zweverigheid en een hoge mate van saaiheid, maar niks is minder waar.

Florine, HR Adviseur

IMG_1976

Trainer

Ik ben Marie-Claire en geef mindfulness training in Den Haag. Op een luchtige, vriendelijke, professionele wijze laat ik je kennis maken met mindfulness.

Mindfulness in het Energiecafé is met beide voeten op de grond. Niks is gek, iedere ervaring mag er zijn en iedereen is welkom. Met passie voor mindfulness en voor ieder mens, word je enthousiast gemaakt om mindfulness in je leven te integreren.

Omdat ik gecertificeerd mindfulness trainer (cat. 1) ben, bestaat de mogelijkheid dat je zorgverzekeraar de training deels vergoed.

Wat leer ik tijdens de training?

Door deze training in aandacht leer je bewust aanwezig te zijn in het hier en nu, opmerkzaam en zonder oordeel. 

Tijdens de mindfulness training maak je gebruik van je zintuigen, wat zie je nu, wat hoor je nu. Je leeft niet op de automatische piloot maar hebt bewuste aandacht voor wat er is op dit moment. Met een vriendelijke houding richt je door meditatie- en beweegoefeningen de aandacht op je lijf, adem, gedachten en gevoelens. Door bewuste aandacht aan je binnenwereld te geven leer je opmerken hoe het nu met je gaat en kan je een keus maken die op dat moment passend is. Je gaat gedachtepatronen herkennen en de dingen zien zoals ze werkelijk zijn. Het niet anders willen, maar loslaten en leren accepteren dat het is zoals het is. Het klinkt eenvoudig maar het vraagt enige oefening.

Door in aandacht te leven, bespaar je energie en zal je meer vrijheid ervaren! 

hart

Praktisch

  • Vooraf aan de training vindt een intakegesprek plaats en daarna zal een mail gestuurd worden met praktische zaken. 
  • Het zijn 8 bijeenkomsten van ieder 2/2,5 uur inclusief pauze en een stilte middag van 4 uur. 
  • De kosten bedragen 495 euro.  Betaling vindt vooraf aan de training plaats.
  • Check met je verzekeraar of de training vergoed wordt, zie ook pagina vergoeding

Veelgestelde vragen

Wat leer ik tijdens een 8-weekse mindfulness training?
Met een vriendelijke houding richt je door meditatie- en beweegoefeningen de aandacht op je lijf, adem, zintuigen, gedachten en gevoelens. Door bewuste aandacht leer je opmerken hoe het nu is en van daaruit maak je keuzes. Je gaat gedachtepatronen herkennen en de dingen zien zoals ze werkelijk zijn. Het niet anders willen, maar loslaten en leren accepteren dat het is zoals het is. Ben je nieuwsgierig geworden neem dan contact op met het Energiecafé
Is het thuis beoefenen van mindfulness een vereiste?
Ja, mindfulness is het trainen van een aandachtsspier, net als een spier in de sportschool is regelmatige beoefening van meditatie formeel of informeel sterk aan te raden anders heeft de training minder effect en verslapt de aandacht. Er zal dus tijd en energie gestoken moeten worden tijdens deze 8 weken in de beoefening en ook na afloop om mindfulness te integreren in je leven. Voor meer informatie kan je Contact opnemen met het Energiecafé.
Waar kan ik op letten bij het kiezen van een Mindfulness training?
Kort samengevat: Spreekt de website je aan? Wat is het aanbod aan mindfulnesstrainingen? Is de trainer categorie 1 gecertificeerd? Tot slot heb je een klik met de trainer? Nieuwsgierig naar dit laatste, neem contact op met het Energiecafé

"Zelfkennis is het begin van alle wijsheid”

- Socrates -