Mindfulness voor studenten

In het Energiecafé is iedereen welkom!

Actueel

Aanmelden

Geef je nu op voor de 8-weekse Mindfulness Training van 16 maart.

Wordt de training niet vergoed door je zorgverzekeraar dan krijg je 45% studenten korting!

Locatie: Scheveningen

Inschrijving is gesloten

Training in aandacht​

Zit je hoofd vol, heb je te maken met stress, omdat je alles perfect wil  doen. Ben je vooral anderen tevreden aan het stellen en heb je moeite om de ballen in de lucht te houden. 

Het studentenleven is super leuk en dynamisch, maar kan ook veel van je vragen. Studie, werk, druk studentenleven met commissies, jaarclubs en disputen en dan als je op kamers woont, ook nog eens het huishouden. Hoe ga je dat regelen? 

Vaak val je op een moment dat het even teveel is in patronen terug.  Nog harder werken (vechten) of juist je terug trekken in je grot en  tot niks meer komen (bevriezen), of juist overmatig feesten, zodat je het niet onder ogen hoeft te komen. (vluchten)

Allemaal patronen die super menselijk zijn,  maar helpt het je? 

Mindfulness is een training in aandacht. Op een vriendelijke manier observeer je jouw gedachten en gevoelens en gedrag zonder te oordelen. Waardoor je keuzes leert maken die goed voor je zijn.  Je houding t.o.v. situaties verandert als het ware waardoor je veerkrachtiger wordt en beter opgewassen bent tegen momenten van stress.  Je leert surfen op de golven van het leven.

Tijdens de training krijg je  praktische tools mee die je in je leven kan integreren. 

 
Free your mind
5/5

In momenten van stress ging ik alleen maar harder werken en zei tegen iedereen dat het super goed ging. Achteraf een masker, waar ik me nu niet meer achter verschuil. Wat een vrijheid

Louise, 21 jaar
5/5

Ik vond het even stil zijn in mezelf erg relaxed. Ik kon dan even het gevoel van rust ervaren. Even niks hoeven doen. Dit doe ik nu thuis ook zo veel mogelijk voor het slapen gaan.

Busra, 17 jaar
4.5/5

De gesprekken over gedachten en gevoelens vond ik leuk. Ook mijn klasgenoten hebben last van dezelfde dingen. 


Melanie, 16 jaar

Praktisch

Goed om te weten
 • Vooraf aan de training vindt een intakegesprek plaats. Aansluitend volgt een mail met praktische zaken. 
 • De training duurt 8 weken en is op woensdagavond van 19.30u-21.00u. 
 • Kosten bedragen 400 euro p.p als de zorgverzekeraar de training vergoedt. Indien de training niet vergoed wordt, ontvang je een studentenkorting van 45%.
 • Betalen in termijnen behoort tot de mogelijkheden.

Tip:
moment van stress

Stop voor een moment, adem in en uit:

  • word je bewust van je lichaamshouding (op slot, gespannen)
  • voel hoe je lichaam van binnen reageert  (versnelde ademhaling,  je adem hoog?)
  • check wat voor gevoelens je hebt (onrust, paniek?)
  • check je gedachten (gedachten over moeten of falen?) 

 

Blijf een tijd bij je ademhaling en breng hele vriendelijke aandacht naar jezelf.

Stel jezelf de vraag: “Hoe kan ik nu het best voor mezelf zorgen?”              Ga dat vooral ook doen.

Wist je dat...

Uit onderzoek van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) in 2019 blijkt dat 57% van de studenten last heeft van een ongezond stressniveau. Factoren zoals academische druk, onderlinge competitie, gebrek aan sociale ondersteuning en leermoeilijkheden dragen bij aan een toename van burn-outklachten onder studenten.

Jij bent dus niet de enige! En juist de meest harde werkers hebben de meeste kans op een burn-out. 

Veelgestelde vragen

Is mindfulness zweverig?
Mindfulness is alles behalve zweverig. Juist met beide voeten op de grond. Door mindfulness kom je dichter bij jezelf en leer je omgaan met de uitdagingen in je leven. De training is ontwikkeld voor mensen zoals jij en ik. Een toegankelijke training waarbij je praktische tools leert toepassen in je "drukke" leven. is je interesse gewekt? Lees dan verder.
Moet ik in kleermakerszit zitten om mindfulness meditatie te beoefenen?
Nee, bij mindfulness meditatie gaat het er niet om of je in een lotushouding of een kleermakerszit mediteert. Het is vooral belangrijk dat je in een wakkere houding aanwezig bent. In het Energiecafe doen we mindfulness oefeningen gewoon zittend op een stoel, staand, of in beweging. Op zo’n manier kan je het dus altijd en overal toepassen, thuis, tijdens een wandeling en op school.
Is mindfulness iets voor mij?
Mindfulness, kan voor iedereen werken. Je leert tools om op een andere manier om te gaan met boosheid, onzekerheid, angsten etc. Het is wel belangrijk om open te staan en gemotiveerd te zijn om je "binnenwereld" te leren kennen en je aandachtsspier te blijven trainen. Is je nieuwsgierigheid gewekt dan kan je contact met ons opnemen.

"Eet een zak chips eens met aandacht. Wat merk je op?"

- Experiment -