Vergoeding mindfulness

In het Energiecafé is iedereen welkom!

Bij het Energiecafé ontvang je altijd een vergoeding, via de zorgverzekeraar, je werkgever of uit een potje van het Energiecafé .

Zorgverzekeraar

Marie-Claire Helms-Venrooij is erkend als gecertificeerd trainer mindfulness door de (VMBN categorie 1). De kosten voor de trainingen mindfulness (MBSR of MBCT) worden soms wel en soms niet vergoed door de verzekering.

Er zijn wel steeds meer vergoedingen voor VMBN gecertificeerde trainers, maar de voorwaarden verschillen per pakket en verzekering.

Check hieronder je zorgverzekeraar of je een vergoeding Mindfulness krijgt:

Deze vergoeding tool wordt verzorgd door Zorgpremies.nl

Werkgever

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1. Van de werknemers heeft 1 op de 7 burn-out klachten (mindful2work).  Gezondheidsbevordering is in organisaties een  “hot topic”.  Mindfulness draagt bij aan stressvermindering en dus aan een betere gezondheid.  Vraag bij jouw werkgever na of  hij de training deels of misschien helemaal voor je wil betalen.

Het Energiecafé

Mocht je zorgverzekeraar, je werkgever de mindfulness training niet vergoeden, dan wil het Energiecafé je tegemoet komen met een vergoeding van 50 euro. Na afloop van de training krijg je dit bedrag teruggestort.

Veelgestelde vragen over vergoedingen

Wordt iedere mindfulness trainer vergoed door de zorgverzekeraar?
Nee, de trainer dient gecertificeerd te zijn als categorie 1 trainer. Energiecafe voldoet aan deze certificering.
Vergoedt iedere zorgverzekeraar een mindfulness training?
Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die een mindfulness training vergoeden.
Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?
Ja, je krijgt sowieso een vergoeding voor een mindfulness training bij Energiecafe. Deze krijg je van je zorgverzekeraar, je werkgever of van Energiecafe.

"Geld alleen heeft nog niemand rijk gemaakt”

- Romeins filosoof Seneca -