Mindfulness bij burn-out klachten

In het Energiecafé is iedereen welkom!

Mindful2Work

Heb je vaak het gevoel dat het te veel wordt. kan je al die ballen bijna niet meer in de lucht houden, ontbreekt het je aan energie, heb je nauwelijks motivatie en merk je fysieke klachten zoals nekklachten, psychische klachten zoals angst of een kort lontje en kan je zelfzorg ook een boost gebruiken,  Dan kan de Mindful2Work training iets voor jou zijn. 

Een 6 weekse mindfulness training die ook geschikt is als je herstellende bent van een burn-out. Er worden korte en behapbare oefeningen aangeboden. De oefeningen zijn afwisselend. Er wordt gewerkt met yin yoga, meditatie en educatie binnen en bewust actief bewegen  in de buitenlucht.

Deze Mindful2Work is net als de “klassieke” 8 weekse mindfulness training (MBSR), wetenschappelijk onderzocht en effectief gebleken. Deelnemers ervaren na de training minder stress en angst. Daarnaast is gebleken dat positieve gevoelens, motivatie en activatie verbeterd. 

Mindfulness bij burn-out klachten

Inhoud van de training

Mindful2Work

Actief bewegen

Bewust actief bewegen in de buitenlucht. Afwisselend (snel)wandelen, joggen en vervolgens oefeningen zoals squats, in een tempo dat op dat moment bij jou past, rekening houdend met je grens en je energieniveau.

Yin Yoga

Iedere houding met aandacht uitvoeren, met een frisse blik. De oefeningen zijn gericht op lichaamsdelen waar vaak bij stress klachten ontstaan, zoals nek, schouders, rug. Door een houding langere tijd aan te houden kan het intens aanvoelen maar zal er ook ontspanning ontstaan.

Mindfulness

Mindfulness oefeningen die je in het dagelijks leven kunt integreren. Meditatie leert je om te zien wat er op dit moment op de voorgrond speelt. Bijv. stress, gebrek aan energie, of angst en hier naar te kijken met een milde vriendelijke houding.  

shape2

Praktisch

  • Vooraf aan de training vindt een intakegesprek plaats en daarna zal een mail gestuurd worden met praktische zaken. 
  • Het zijn 6 bijeenkomsten van ieder 1,5 uur inclusief pauze en een stilte middag van 4 uur. 
  • De kosten voor de groepstraining bedragen 350,00 euro excl. btw. Betaling vindt vooraf aan de training plaats.
  • Check met je verzekeraar of de training vergoed wordt, zie ook pagina vergoeding.

Waarom is de buitenlucht zo goed voor je?

Buitenlucht is echt genieten!

Buitenlucht, iedereen zegt altijd dat het zo goed voor je is. Nu in tijden van Corona iets wat wel mag, naar buiten gaan en gelukkig maar. Ik hou van buiten, Ik loop bijna dagelijks  een stuk over het strand, door de duinen of gewoon door Scheveningen. In het weekend zoek ik vaak de bossen op en sinds de lockdown neem ik iedere week een duik in het frisse zeewater. Buitenlucht geeft mij het idee dat ik leef, mijn piekerhoofd verdwijnt en ik krijg meer energie. 

Ben ik de enige die zo opknapt van buiten zijn? 

Hieronder vind je 7 redenen waarom buitenlucht zo ontzettend goed voor je is en waarom het ook nog eens je mindfulness beoefening ondersteunt. 

Niets is mooier dan ‘s ochtends de deur uit de gaan een wandeling te maken en de natuur te ervaren. Zijn in de natuur. Dat is pas echt genieten!

Ik wens je ook een hoge dosis buitenlucht en wellicht zie ik je in het Energiecafé bij de Mindful2Work training, want daar is naar buiten gaan een dagelijks ding.

Geen tijd om naar buiten te gaan en te mediteren? Combineer een bezoek aan de supermarkt met een wandeling. Doe dit dan mindful. Met oog voor alles wat je hoort en ziet. Als je zin hebt, kan je daarbij je pas vertragen. Lekker mindful.

Ik ben benieuwd wat je tegenkomt.

- experiment -

Veelgestelde vragen

Is mindfulness geschikt als ik in een burn-out zit?
Een burn-out vraagt om een gedegen therapie en een multidisciplinaire aanpak. De Mindful2work training kan een aanvulling zijn op een specialistische behandeling. Het Energiecafé biedt een programma dat afgestemd is op mensen met burn-out klachten. Overleg met je behandelaar of het Energiecafé of jouw energieniveau voldoende is om de training te volgen.
Wat leer ik in de mindful2work training?
Korte meditaties, beweging, en educatie afgestemd op de doelgroep.Je leert je rust beter vinden, je vergroot je zelfzorg, en je leert je lichaam beter kennen waardoor je grenzen beter kan voelen. Het levert energie op en dat is juist hetgeen je tekort komt. nieuwsgierig, neem dan contact op met het Energiecafé.
Ik zie op tegen de lange meditaties, maar ik wil wel een mindfulnesstraining doen.
Een burn-out vraagt om een gedegen therapie en een multidisciplinaire aanpak. de Mindful2work training kan een aanvulling zijn op een specialistische behandeling.Het Energiecafe biedt een programma dat afgestemd is op mensen met burn-out klachten.Overleg met je behandelaar of het Energiecafé of jouw energieniveau voldoende is om de training te volgen.
Hoe groot zijn de groepen in het Energiecafé?
Het Energiecafé werkt bij het Mindful2Work programma met groepen van minimaal 3 tot maximaal 8 personen. De deelnemers van de mindful2Work training hebben burn-out klachten, hierdoor houden wij de groepen graag overzichtelijk. We waarborgen op die manier de aandacht en de veiligheid. Voor de andere trainingen wordt een maximum van 10 deelnemers gehanteerd. Voor meer informatie verwijzen we naar contact

“If you want to conquer the anxiety of life, live in the moment, live in the breath.”

- Amit Ray -